Klima Montaj ve Bakımı

  • Klima Montaj


    Cihazın montajına başlamadan önce Montaj Talimatlarını dikkatlice okuyun.

    • Cihazın montajını mutlaka Yetkili Servise yaptırın.

    • Montaj talimatları gereği belirtilen bakır boru bağlantı çaplarına, voltaj değerlerine ve elektrik kablosu kesit ölçülerine mutlaka uyun. Talimatlar dışındaki uygulamalar cihazı garanti kapsamı dışında bırakacaktır. Klimanın elektriksel beslemesi ve elektriksel bağlantılarındaki düzeltmeler mutlaka uzman ve yetkili bir kişi tarafından yapılmalıdır.
    • Bina çıkışlarına, koridorlara, merdivenlere ve açık alanlara split klima montaj uygulaması yapmak doğru değildir.

    • Montaj aşamasında , dış ünitenin yerden yaklaşık 2-2.5 m. yukarıya monte edildiğinden emin olun. Çocukların güvenliği
    açısından bu madde önem teflkil etmektedir.

    Klimanın Enerji Tüketimi Açısından Verimli Kullanımına İlişkin Bilgiler

    1- Sıcaklığı konforlu ortam flartlarına ayarlayın. Klimanızı çok soğuk veya çok sıcak değerlerde çalıştırmak enerji tüketimini arttırır. Normal flartlarda 22°C—27°C arası ortam sıcaklığı idealdir.

    2- Klimanızın filtreleri uzun sure temizlenmediği zaman soğutma ve ısıtma performansları düşecektir. Klimalarınızınfiltrelerini 2 haftada bir temizlemelisiniz.

    3- İç ve dış üniteye hava girişi ve çıkışı ne kadar rahat ise klimanızın performansı o kadar iyi olur. İç ve dış ünitenin hava girişi ve çıkışını kısıtlayan bir yerde konumlandırılması cihazın performansının düşmesine hatta cihazın çalışmamasına yol açabilir.

    4- Klimanızın çalıştığı odadaki pencerelerin ve kapıların kapalı olması gerekmektedir. Kullanacağınız odada kapı bulunmuyorsa cihaz kapasitesi bu etken düşünülerek seçilmelidir. Ayrıca klimanız soğutma modunda çalışırken pencerelerden içeri güneş ışığı girmemesi için perdelerinizi kapalı tutmak cihazın daha verimli çalışmasına olanak sağlar.

    5- Klimanız soğutma modunda çalışırken hava panel kanatçıklarının yukarı doğru (yatay) üfleme yapmasını, ısıtma modunda çalışırken ise aşağa doğru (dikey) üfleme yapmasını sağlarsanız cihaz daha verimli çalşır. Yatay hava üfleme kanatçıklarının yönünü uzaktan kumanda üzerinden ayarlayabilirsiniz.

    6- Klimanızın iç ve dış ünite arasındaki bakır boru mesafesinin mümkün olduğu kadar kısa (2,5 metreden az olmamak üzere) olması ile iç ve dış ünite arası bakır borulamasının mümkün olduğu kadar yatay ve düz yapılması klima performansını olumlu yönde etkiler.

  • Klima Arıza
  • Klima Bakım


    Günümüzde oldukça yaygın şekilde kullanılmaya başlanan duvar tipi split klimalar, yaşanılan ve çalışılan ortamlardaki havayı ısıtan, soğutan,ortam havasının nemini alan, taze hava girişi sağlayabilen ve konfor şartlarını otomatik olarak ayarlayan cihazlardır.

    Bu yaygın kullanım, klimalardan kaynaklanan çeşitli hastalıkları beraberinde getirmiştir. Gribal enfeksiyonlar, bazı viral ve mikrobik üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, kas ağrıları ve kas tutulması,yüz felci, zatürree klima kullanımının ve klimalarda üreyen bakterilerin yol açtığı hastalıklardan bazılarıdır. Özellikle çocuklar, yaşlılar, üst ve alt solunum yolu ile ilgili kronik sinüzit ve bronşiti olarak risk altındadırlar.

    Kirlenmiş klima sempantilleri, ısı taşıyıcı olan ve ısı pompası özelliği taşıyan duvar tipi split klimaların ısı alışverişini azaltmakta, buda fazla enerji harcanmasına yol açmaktadır. Bu nedenle split klimalara periyodik olarak bakım yapılması gerekir.

    Split klima bakımı, klimanın çalıştığı mekân göre değişir. Yapılacak bakımlarda klimadan kaynaklanan hastalık riski en aza indirilir. İç ve dış ünitede rahat ısı transferi gerçekleştirilerek enerji tasarrufu sağlanır. Ayrıca klimalarda yapılacak periyodik bakım, klimanın kullanım ömrünü uzatır ve sorunsuz şekilde çalışmasını sağlar.

     

Close